Chec cu smântână

Ingrediente:

6 ouaimg49
400g zahar pudra
100g unt
325g faina
200g smantana
1 praf de copt
bicarbonat – 1 varf de cutit
coaja de lamaie
1 zahar vaniliat

 

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zaharul pana se face spuma. Se adauga pe rand galbenusurile, se amesteca bine si se toarna trepatat faina, care in prealabil a fost amestecata cu parful de copt. Se adauga bicarbonatul, amestecat cu smantana, la care se adauga aromele. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu grija in compozitie. Se pregateste tava, se unge cu unt si se presara cu faina. Se toarna aluatul in forma si se introduce la cuptor, la foc potrivit. Se lasa la copt 40 de minute, apoi inca 10 – 15 minute la foc mic, pana se rumeneste. Gata, tocmai ati preparat un chec delicios pentru intreaga familie.

Chec cu smântână

Ingrediente:

6 ouaimg49
400g zahar pudra
100g unt
325g faina
200g smantana
1 praf de copt
bicarbonat – 1 varf de cutit
coaja de lamaie
1 zahar vaniliat

 

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zaharul pana se face spuma. Se adauga pe rand galbenusurile, se amesteca bine si se toarna trepatat faina, care in prealabil a fost amestecata cu parful de copt. Se adauga bicarbonatul, amestecat cu smantana, la care se adauga aromele. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu grija in compozitie. Se pregateste tava, se unge cu unt si se presara cu faina. Se toarna aluatul in forma si se introduce la cuptor, la foc potrivit. Se lasa la copt 40 de minute, apoi inca 10 – 15 minute la foc mic, pana se rumeneste. Gata, tocmai ati preparat un chec delicios pentru intreaga familie.